„Héjj halászok hálászok, oszt mi fogott a hállótok
Ném fogott az egyébet, csak egy „Ravasz Verébet."”

bélla indián neve3.jpg


Mijolta eztet a indiljány nevet lekértem magamnak. frészbukrokbó, amit itt előzőjekbe lejírtam…aztat hallom egyfojtában mindenik féle szakirányba tanótt emberektő, hogy micsoda egy veszéjeknek tettem ki magamot, mer hogy  maj meglássam rám cuppantódnak azok a frányatt adathorgászók, mint Tera ángyom seggepartyára a pijóca annak idejin kendertáztatáskor, osztan onnatró  jaj lessz most maj' énnékem.

Hát kérem tiszteletvel. Én sok vihart látott ember vagyok. (erre rengeteg adat tanálható azinterneten. ameljek hitellességihöz kétségbeesés nem férhetik, mer, hogy én vótam mindeggyiknek a forássa.)
Hát elmondanám a kicsinyhitűjeknek engem, már eccer megpróbátak
„le adathorgásznyi”, még hozzá nem is akarki. Nem kevesebb mind  Major redőrfőtőzs a Pataly-Dájtári körzeti megbízot. Még surmó leginyke koromba az átkosba esett meg az eset, mikor is húsvétkó" locsoláskor a lyányos házakná felhörpintgetet  pályinka hatására kicsinyt pityuliminált állapotba kerőtem. Ez nem lett vóna baj, de sajos aszittem hogy én vagyok Hanyistók Peti a hansági békaember, osztanság alámerőtem az Ürmös patakba, hátó a disznyó ólakná…
No elég ez belőle mer nagyon prüszkőtem ő meg valahugy ép arra járt  oszt,  kihuzott a hajamná fogva. Mijuán lesöpörte rólam az ebihalakot,  minden féle módon  próbákozott adatot is kihorgásznyi belőlem: hogy "kifija bornyúja vagyol te barom birkagyerek, hol lakol, kijaz apád? ", De én akkor részben az elfogyasztott terkő pálinka, részben a tanárjaim szerint amugy is torzótt genetika állományom mijatt már aztat hangoztattam hogy biz én vagyok Bikidál Gyuszi a híres énekes , oszt még hogy bizonyíjjam egyre csak legkedvessebb slágeromat a   Miskóc azacélvárost előóbégattam: Hogy „...Miskóc mindég várnyi fog”...meg oszt ilyenek.
…erre oszt lekever két nagy mafflást...
…de csak aztat érte el, hogy más állomásra hangóta a  belső vevőkészülékemet ami ettő átváltódott.  Valószínűleg a  Moszkvai rádijóra, mer innetrő oszt mindenféle  iskolába tanótt   tudatáláttiba elfolytott orosznépdalok törtek ki belölem. Ilyenek, hogy: sto sztojis kocsályas  sztonka járjabina..” .meg effélék.
No erre mán ő is csak átt meglepődve, a hitels szemtanuk szerint má’ csak lesett, ugy nézett…  de  oszt mikó ettő vérszemet kapva előgyütt belölem azifjú proletár szellemisíg is, oszt  a nagy Lenyint keztem é’tetni, olyannyira, hogy egy verset is előadtam, miszerént :   „imja lényina sznóva i sznóva pavtarjájet velíkij naród”  mán oszt ő is megrettent, (abba azidőbe komenyizmus vót még oszt nem lehetett ám tunnyi ki kivel van), (akar csak mostanság)... igy őjis veszélybe érezhette a karrierjit, így fölatta rám az iszapos  az alsógatyám,  mer hogy azt is levettem a búvárkodás mijatt , kezembe atta a fé” pár cipőm ami nem süllyett el, oszt aszonta:  „Mennyek a picsába ne akarjam néki a bajt!"

hanyistók3.jpg
…szóval aki kájembés Major Jani bátyámot, illyen közelrő mint szerecsétlensígemre én, (mán mint pofonügyvitelileg  ismerte, tuggya mekkora drabális terenye vót.  Eccer állitólag előfordót hogy egy csapásval  két cigánlegint aléltatott le akik  bucsukor a Rücskös Marison hajbakaptak.


… ha anná a fenyegísné amit ezek a terenyek jelentettek  ezek az adathallász bittrabsicok nem tunnak rám nézve nagyobb csapáss rémivel  előrukkóni, (mán pedig nem tunnak mer állítólag a Major kmb-s nyugtassa a jó isten már alóró szagollya a gumibotot)  hát akkor én mostan csak elsompolygom magam, nagy nyúgottan  mekköpöm a terenyem,(de jó, egy blokkertársam má meg is köpte. köszi ) osztengat aszondom csak: " hogy gyűjjönek csak állok élébek...

"hanyistók.jpg




Errő a Hanyistók gyerekrő akivel én is példlálództam meg a képit is kitettem illusztrákciónak:
itten óvashattok bővebben az alábbi linkelésekbe:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Hany_Ist%C3%B3k
http://www.kapuvar.hu/varos/hanyistok/
http://www.hanyistok.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=28

.Major rendőrrő' sajnoss nincs föllelhető több anyag...a méltatlan utókornak sajnos beköll érnyije evvel a kis csekíly hősi énekvel amit én mostan itten kis egyhúros citerámon elzengedeztem róla....Magamró megoszt asziszem nem kő  sokat beszénem, mer hogy engem itt  tik mind jóismertek. Linket nem is teszek ki mer jó tuggya itten mindenki én oszt sohase linkölök...


 


A bejegyzés trackback címe:

https://fafaragok.blog.hu/api/trackback/id/tr293469085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.12.16. 18:53:04

Hozzám sem férhet a kétségbeesés, ebbe egyek vagyunk, de drága bélla hát hijjába mondom h buheráld mán meg az ódaldobozaidat, mer báncsák a szememet.

bélla 2011.12.16. 19:45:04

@anyuss: :) Tudhasdd! Érted oszt mindent Anyussom.

2011.12.16. 20:00:14

@bélla: Osztán annak a hötömölö doboznak még ottan kelletik csúfoskodnyi??

motymoty 2011.12.18. 11:37:33

:)

Örülök, hogy végre jelentkeztél megint bélla.

Szánkózni szoktál-e?
süti beállítások módosítása