A "HAGYÓ FÉLE"...

Óvasom reggel a Blikbe' hogy, "Hagyó Miklós cocialista képviselő 40 kilot fogyott a börtönbe."
...először jót röhögtem: (pedig nem vagyok amugy egy rosszindulató valaki, csak hát ugye mégis.) - Mondok is: "súlyát elhagyó, sittenfogyó lett a Hagyó"
...de osztán csak csak elgondó'kodtam... Hohó! Hát ki is ez az ember?...honnan gyütt is e' ? Persze hogy a  komenyista hagyományokból (igaz-igaz, tudom én is , mer' mon'ták nincsen itten semmiféle folyamatosság ezekbe' a dógokba...)
...szóval  én tudom mi van itten: több évtizedes rafinéria van itt a háttérbe kérem:  illagalitás, üldözések kivülrő belülrő, horti-korszak, sztalin, ávéhá, sopronkőhida, recsk,...meg a többi. jó kis iskola vó't ez nékik. nagyon ki vannak ezek  a "körök" má' történelmileg fineszesedve...

"Börtönfogyókúra"? - egy lótüdőt.(...na megsúgom mi az ami itten folyik)Szerintem a Párt nem haggya  őtet magára, (mer' a párt az nem ollyan - az nem egy hagyófélét magára hagyó valami...),
Ami itt folyik az kérem az: hogy ezt az embert  mint "jó emberit" a Párt sittrő',  most épen... a  kilonként hozza ki.



OszZTÁN MÉG...

 

Itt van, előrántották újfent...nézem  én is (megin') ezt a szeginy " Settenkedőt" is a tévébe'...
Mutogattyák hogy hagyigállya ki a szalámikot a kabáttyából, zsebeiből  az asztal alá, a biztonsági heliségbe ahova bevitték tettenérés utan.
...no én megnéztem jó sokszor...Engem oszt nem vernek át. (Tanótt ember vagyok - vótam biztonsági őr én is). Megmongyam mi van?  Nem kihagyigállya az a dógokot - ép fordítva...ép szedi össze oszt dugja el a ruhájába. Nézzétek maj' csak figyelmesebben meg!

Az történt ugyanis, hogy mikor szembe köllöt néznije vele hogy elvették a téliszalámiját nagyon összezuhant magába. Mit fog most ennyi szeginy feje vacsorára?...Hát ahogy így tűnődik, lógattya az orrát lássa ám hogy ott hever az asztal alatt a biztonsági őrök szemetes kosara. (mer' hogy ezek azt általába' azt  ott tartyák,  - én mán csak tudom...mondom kisujjamba ez a szakma is.)... no hát uram fia, láttya ám aztat is -  az mind-mind teli van finomabbná finomabb - romlott, fóliázott szalámikkal. (mer' hogy elötte pucóta ki a takarítónéni  biztos az őrszobán a hűtőt). Na ezekbő vett néhányat   ez a "Settenkedő"  magáho'...(mindet nem tu'tta, az is a baj - maradt még ott egy pár ottan - ezeket kenik rá most, hogy ő vó't odahagyigálta)

...mer' hogy (itt gyün képbe a trükk)  ezt a filmet a médija ki tuggya mi célbó' megvásáró'ta oszt megmanipulálta...Csalás az egísz. Visszafele van az  lejádzva. Majd nézzitek meg


...ha ez a szeginy ember föl tunná fogadnyi  Magyar Gyuri bátyámot ügyvédgyinek  az biztos bebizonyítaná ezeket,...sőt az amillyen ügyes egy embert, talán még a téli szalámit is visszapőrőné a Tescótó' (igaz, bizton igény tartona osztalékként  a szalámi  legalább felire vagy inkább hatvan-hetven százalékára, de én szerintem, még igy is nagyon megérné.)

A bejegyzés trackback címe:

https://fafaragok.blog.hu/api/trackback/id/tr802668032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

motymoty 2011.02.17. 18:27:58

:D
'kilonként hozza ki' ezzel bearanyoztad az estémet. :D

2011.02.18. 08:27:23

:)) Rafinériás egy embör vagy te bélluskám, csak asztat mongyad meg énnékem, mi lészen azzal a szegíny Cussaggal, hát az amúgyis ollan kicsiny vékonydongájú gyerök, mígha abbul fogyik?? Amúgy nemigen szeressem a polittikát, mindég azzal kelletett okoskodnyi amíg dógoztam hát most nyugalmam van felőle.

-Ani- 2011.02.23. 23:30:09

Imádom a Hagyó históriát Bélla módra! :)
süti beállítások módosítása