bélla úgy döntött véget vet a Natinal Geogrhic és Discoveri Chanel túlélő show  hegemóniának  és egy fajta  magyar Bier end Grill -ként (Sör és Sült)elindítja a maga túlélő blogtanfolyamát.

Ebben a sorozat indító  első részben fiatal védence motymoty bloggeina kérdésére azt vázolja mi a teendő, ha valaki egy orvosi rendelőben várakozva nem képes kihúzni a magával vitt sörös üvegből a dugót, hogy a napi két literes folyadék igény egy részét biztosító teavízhez hozzájusson.

 

Motyinka kicsiny lyányom!... mint már tán tanítottalak máshun is:, az a legeslegfontossabb, hogy  világval harmónijába köll éni. Én mint nagy harcművészeti tapasztalatokval rendelkező ember mondom.( nem akarom magamot futtatnyi de a parasztlengő űtésseim a párjaimot ritkították mind tíz házasságom alatt)  kemíny részre puháva, púha részre keminyvel támagyunk.

Néked mind népi táncolósnak, népi észjárásval is köll, hogy éjjé, 
ne légy má’ ollyan aki szomjan hal az ojázisba mer nincsen a forrás mellett  eldobható puharakot adogató automatta gépezet.


...eztet  az életfilozifiját a 
jelenlegi prublémádra visszakanyaríntva...:
Jegyezzed megy egy életre amit minden valamire való parasztleginy tud. 
Amellyik gyugó nem gyün kifele, aztat befelé nyomjuk. Mi csinátam vóna én avval a sok egri bikavérvel, amit zárórakor vettünk meg a haverokval a kocsmába...a te mentálitásodval. Még májig is ott vigyorogna az üvegekbe. Mer akkor még nem vót svájci bicskám ám.
Szóbal a gyugót arra alkalmas eszközvel: bot, betonyvasdarab csavarhúzó (csavarhúzó amugy is  mindég legyen nálad)  ceruza, toll, székláb, a helyi lakossoktó  kőccsönbe kért bárminemő eszközvel a palackba bele kő illyenkor nyomnyi.
...osztán az üvegbő elfogyasszuk ami benne van, lehetőleg én ikább bort ajánlanék( tejátó én óvom magam mer ez engemet  mindég megborzó -  aztat én így csak mértíkvel fogyasztom)
...ha még marad benne valami - kukoriccacsuhébó, fűbő fábó, vagy a városi könyezetbe mindenütt megtaláható reklámujságbó'  műanyagstaniclibó ( a te esetedbe jó az orvosi bejutaló is)  hajtogatásval gyúgót képezünk, avval ideglenessen lezárjuk


Othon egy spárgával a gyugót aztán ki lehet horgászni  így sejaz se az öveg nem veszik kárba,  oszt ujra fölhasznáható. Műanyag flakony meg a kulacs az a környezeti ártalom miatt kerölendő.



  Esetleg még, ha van időd az illyesmire főkészőni, az is jó ha acél kemínyre edzed a tenyered élit, avval oszt, karatélyozva le tod csapni az üveg nyakát is,  vagy ha nem akkor ugyanesztet meg lehet próbáni az asztal lap széle, pad, járda perem  élin is…de ezek má’  nem nőijes  módszerok. csak végveszíbe kerősz mint  Nacionál tévébe ez a Bir Grill

ez  Bier  a tévébe  amugy ilyenkor azt szokta ajánlanyi, hogy a vizeletünköt, egy előzőleg agyoncsapott mérgeskígyó kimiskárótt bőribe fogjuk föl, azaz hugyozzunk beléje, (ez lyányokná eléggé macerás lehet...oszt az igyuk meg...
...a franc tudja... anak idejin megittam én még a Salgó kólát is (ez KáGéjesTé válasza vót a imperealista nyugatnak a kokakólára...szóval nem vagyok egy finyás fajta de akkor  inkabb akkor mán a teja
 
...aztat is ajánlottá má gödröt ásva, készítcsünk  lepárló berendezés, ez ollyan mint a magyar lábasos zug pálinka főző, oszt igy dolgozzuk föl a hugyot...de ezt egy illyen eMöRi rendölőbe, ahun ez a problémád előgyütt, elég nehéz vóna kivitelezni.


Amugy Csókólak Drága  Lyányom, jobb egíszsíget néked!

 

Hogy a probláma megoldásom vizujálisan is érzékölhető legyesn,  itt egy kis filmecske is, ambő még az is megtudható a borosüvegbe nyomott, gyugó mikénten húzható ki. (én eztet spárgával is megtudom csinányi.)











 

Szerző: bélla

6 komment

Címkék: túlélés

A bejegyzés trackback címe:

https://fafaragok.blog.hu/api/trackback/id/tr622828388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

motymoty 2011.04.15. 16:49:30

Még egyszer köszönöm a temérdek hasznos jótanácsot!

2011.04.18. 13:38:37

Csinyájjá mán valamit az ódaldobozaiddal bélluskám, hát nincsen benned esztétikusi érzés?

motymoty 2011.04.18. 13:41:25

Azon gondolkozom (már egy ideje) hogy a spárgát hogyan lehet felfújni?

bélla 2011.04.21. 09:56:33

@motymoty: szívessen fijam.
@anyuss: hát ha elmondod a' mi a kórság tán próbákozhatok valamit.
@motymoty: írtam Néked ehhö, egy kiegíszítést. lássad föllyebb!

motymoty 2011.04.21. 11:11:08

@bélla: nem találom a spárga felfújásáról szóló passzust.

2011.04.21. 12:29:32

@bélla: Hát eztet írják ottan fönn: "Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!"
süti beállítások módosítása