bélla a daliás "időkrő"

2011.03.29. 15:53

 béllát tegnapi katona nótája után, tudakoltam az egykori legendás időkről...

"Mikó én katona vótam? ...haát az nem mostanság esett, ha az emlékezetem nem csal ezt ferencjóska gyerek az idő tájba' kapta meg az első vagy a második csontcsillagját (persze fölsőbb protekcóra’ - mer' hogy a’ nem mostani tanálmány  meg vót az illesmi  má'akkó is - illyen a világ szerkezettye.) szóval ezt a mamlaszt akkoriba léptették elő gyalog honvédbó' őrvezetővé vagy tán tizedessí, nem is to’m má’...rég vót. Osztán ugy hallom följebb is vitte az isten a dógát...

Azaz igasság én vótam ujjonc korába a kiképezője…Haj’ ha tuttam vóna mit tesz velünk Világoss utann  csak csak szétszívattam vóna azta gyalázatos agyát még ott melegibe. Mer’ ,  hogy  akkoriba „pucerkodott”  is mellettem. Ott nyalta falta a bakancsomot  - mint kísőbb 49-be  úgy mongyák a cárét. Ottan alázatoskodott: ( hogy bélla úr így meg úgy…"meg e van elégedve velem?")  csak hogy esténkint kiengeggyem a kerítésen tú’ra  szerelmihö, ehhö a Sisihö , vagy hogy is híjjákho’  (a meg, mindég ott kujtorgott szenginkém a tábor körő emmiatt a senkiházi mijatt - ugy köllött néha má' - akár hogyan is szántam szuronyval elveretnem onnan ) Nem t'om mit szeretett ezen a
no nem gyalázom jobban (hó'takró jót vagy semmit) ...fene esett vóna ponponbajszos nagy hülye fejibe…

No mindegy ….mos’ má’ túl vagyunk ezenn is másonn is... ennek azt időknek az emlékezettyire álljon itt az előzőjekben Annikátó' kapott kis, ferencjóskás  csárdáscsukor..."







 

A bejegyzés trackback címe:

https://fafaragok.blog.hu/api/trackback/id/tr1002782226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2011.03.29. 23:39:39

"a meg, mindég ott kujtorgott szenginkém a tábor körő emmiatt a senkiházi mijatt"
Bélla! egyszer belehalok ebbe a blogba! :)

motymoty 2011.04.01. 17:23:26

Engem az érdekelne, hogy Sisi meg Gyula nem voltak-e rád mérgesek mikor kingedted Franzlt?

bélla 2011.04.04. 19:27:12

...én aztat úgy tom. ez a Gyuszi gyerek csak kísőbb cserkelte be Sisit, mikó mikó má' egybekeltek oszt kirá"kodtak.
...mer hogy, akkor má' rágyütt hogy a Jozsó zsengén húzza a talpa alá valót.
Ez amugy a korábbiakba is igy vót", csak, hogy ugy mondjam nem vót néki erre összehasonlítási alapja.
Gyuszi az oszt odapörkőtt neki magyarossan...igy innéttő má tutta mihöz tarcsa magát. De má' akkor egy kicsit kíső vót. No de e' má bizalmas dolog...többet nem mondhatok.
süti beállítások módosítása